logo

C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimi

C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Kursu İstanbul

Belirlenen fakültelerdeki bölümlerden mezun olan kişiler 220 saatten oluşan eğitim sürecini başarıyla tamamladıklarında, iş güvenliği uzmanı olma hakkını elde ederler. Eğitim sonrasında ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınavdan asgari puanın alınması sonrasında İSG sertifikasına sahip olabilirler. Eğitim kurumumuz ise İstanbul C sınıfı iş güvenliği uzmanlığı kursu için size uzman kadrosu ile eğitim vermekte ve sınavda başarılı olmanıza yardımcı olmaktadır.

C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Olmanın Şartları Nelerdir?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından az tehlikeli sınıfına dahil edilen iş yerlerinde İSG uzmanı olarak çalışacak kişilerin İstanbul C sınıfı iş güvenliği uzmanlığı sertifikası sahibi olmaları gerekir. İş güvenliği uzmanlığının en alt sınıfı C sınıfıdır. Bu nedenle İSG sertifikasının B ve A sınıflarına yükseltilmesi için ilk olarak C sınıfının alınması gerekir. Ayrıca belirli bölümlerden lisans ya da İSG alanında ön lisans mezunu olmak da aranan temel şartlardandır.

  • Mimarlık Fakültesi Bölümleri
  • Mühendislik Fakültesi Bölümleri
  • Teknik Öğretmenlik
  • Fizik, Biyoloji ve Kimya Bölümleri
  • İSG Ön Lisans

Yukarıdaki bölümlerden lisans ya da İSG alanında ön lisans mezunu olmak, İstanbul C sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesi almak için gereklidir. C sınıfı en alt sınıf olduğundan bu şartlar yeterli olacaktır. Ancak bazı belgelerin temin edilmesi de gereklidir.

C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimi Belgeleri

ÇSGB tarafından denetlenen ve işletme izni verilen, az tehlikeli sınıfta bulunan iş yerlerinde, iş sağlığı ve güvenliği denetlemelerini C sınıfı belgesine sahip İSG uzmanları gerçekleştirmektedir. Uzman olabilmek için eğitim şartının yanı sıra bir de İstanbul C sınıfı iş güvenliği uzmanlığı eğitimi almak gerekiyor. Eğitim kurumumuz ise bu eğitimi uzman eğitmenleri ve üstün teknolojiye sahip eğitim anlayışı ile gerçekleştirecektir. Kursumuza kaydolmak için temin etmeniz gereken belgeler ise aşağıdaki gibidir:

  • Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartınızın ön ve arka yüzünün fotokopisi,
  • Diploma fotokopisi (e-devletten mezuniyet belgesi de alınabilir)
  • Kurs kayıt sözleşmesi
  • Kurs kayıt dilekçesi
  • Ödemenin yapıldığına dair dekont

Yukarıdaki belgeleri temin ettikten sonra eğitim kurumumuzun düzenlediği İstanbul iş güvenliği uzmanlığı kursu sürecine dahil olabilirsiniz. Kurs sürecinde eğitmenlerimiz sizinle ilgilenecek ve süreci başarıyla tamamlamanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca eğitim sonrasında gerçekleştirilen sınavda başarılı olmanız için özel bir çalışma programı oluşturacaktır.

İstanbul C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Kursu İşleyişi

Kursumuz İstanbul içerisinde gerçekleştirilmekte olup gelen taleplere göre farklı illerde de kurslar düzenlenmektedir. Ayrıca gelen talebe göre eğitim sürecimiz tamamen online olarak da tamamlanabilir. İşleyiş ise şu şekildedir:

  • 90 saat sınıfta yüzyüze olarak gerçekleştirilen teorik eğitimler
  • 90 saat örgün ya da uzaktan pasif olarak gerçekleştirilen teorik eğitimler
  • 40 saat uygulamalı eğitim (staj)

Üç aşamalı bir süreç olan İstanbul İSG eğitimi sonucunda gerçekleştirilecek olan ÖSYM’nin düzenlediği sınava kursiyerlerimiz hazır hale getirilmektedir. Eğitmen kadromuz bu süreçte kursiyerlerimizle eğitimin başından sonuna kadar ilgilenmekte olup tüm sorularınıza da cevap vermektedir.

C Sınıfı İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlığı Sertifikası Nasıl Alınır?

Pratik ve teorik eğitimin yanı sıra uygulamalı eğitimin de içerisinde bulunduğu İstanbul İSG kursu sonucunda eğitimde başarılı olan kişilere İstanbul İSG eğitimi sertifikası verilmektedir. Sertifikaya hak kazanabilmek için kursiyerlerin yalnızca eğitimlerden başarıyla geçmeleri yeterli olmaz. Bununla beraber eğitimi alan kişiler ÖSYM’nin düzenlediği sınava da katılmaları gerekir. Toplamda 70 sorunun bulunduğu sınavdan adayların asgari 70 puan alması gerekir. Ayrıca sınav kapsamında yanlış cevaplanan her 4 soru 1 doğru cevabı götürmemektedir. Bu nedenle adayların soruları boş bırakmaması son derece önemlidir.

İş güvenliği uzmanlığı sınavında herhangi bir sınava giriş kısıtlaması bulunmamaktadır. Başarılı olana kadar sınava girebilirsiniz. Adayların 50 sorudan 35’ine doğru cevap vermesi durumunda asgari 70 puan şartı tamamlandığı için sınavı kazanmış olacaklardır. Sınavda başarısız olan kişilerin tekrar eğitim almasına gerek yoktur. Yalnızca diğer sınav dönemi gelene kadar beklemeleri gerekmektedir.

İstanbul C sınıfı iş güvenliği uzmanlığı kursu sayesinde iş güvenliği uzmanı olabilir, bu şekilde az tehlikeli sınıfta yer alan işletmelerde faaliyette bulunabilirsiniz. Aynı zamanda tehlikeli sınıfta yer alan işletmelerde faaliyette bulunabilmek için B ve A sınıfı İSG sertifikalarını da almanız gerekmektedir. O halde siz de eğitim kurumumuz ile iletişime geçerek süreç, fiyat ve diğer konular hakkında bilgi alabilir, dilerseniz kayıt sürecinizi başlatabilirsiniz.

 
İletişim